Persona Ciencia Empresa - Universitat Ramon Llull

INNOVANT EN SOLUCIONS IQS PER A L'EMPRESAPEINUSA és la filial d'IQS que gestiona la col·laboració amb les empreses
QUALITAT I CONFIDENCIALITATEls resultats posen de manifest l'elevat grau de fidelització dels nostres clients
INVESTIGACIÓLes línies de recerca d'IQS estan condicionades per les necessitats de les empreses i pensades per millorar la competitivitat dels nostres clients

Benvinguda El servei que dona IQS-PEINUSA es basa en la tecnologia i les capacitats científiques i tècniques generades per l' IQS durant més de cent anys d' història ... + info

Casos d'èxit

IQS i VESISMIN units en la investigació de solucions de desinfecció


IQS i Vesismin col·laboren des del 2005 en projectes d’R+D i en l’estudi de productes innovadors de desinfecció. Aquest passat mes d’abril IQS i Vesismin han renovat aquesta col·laboració i han signat un contracte per continuar fent recerca conjunta els pròxims anys.

Gràcies a aquesta col·laboració, Vesismin ha estat la primera empresa a aconseguir la clorhexidina acolorida de color taronja per a la desinfecció del camp pre-operatori. La clorhexidina acolorida és un nou ingredient actiu que substitueix l'ús de la pvp-iodada, la substància que s’ha utilitzat sempre en la desinfecció del camp pre-operatori, però que estudis recents han desaconsellat el seu ús per l’elevada toxicitat.

Aquests estudis recomanen alhora l’ús de la sal de digluconat de clorhexidina com a substituta de la pvp-iodada, però aquesta sal de biguanida és incolora i dificulta la visió del camp desinfectat.

Llegir més

Fotoprotectors solars progressiusInvestigadors del Laboratori de Fotoquímica d'IQS i de l'empresa Ferrer Internacional han desenvolupat un fotoprotector solar progressiu intel.ligent que incrementa per si mateix el seu factor de protecció a mesura que augmenta el tmeps d'exposició al sol.

A diferència dels filtres solars tradicionals que limiten la intensitat de radiació ultravioleta que arriba a la pell, el fotoprotector intel-ligent limita la dosis total rebuda al final del dia, independientement del temps que la pell ha estat exposada. A més, és més respectuós amb el medi ambient ja que estan encapsulats en un material inert que evita la seva lliberació.
 

Llegir més
Veure tots els casos d'èxit
Projectes

MELANOMA TV3


PERIODE: 2014-2017
IP: Dr. Santiago Nonell Marrugat

Els socis del projecte són: IDIBAPS Institut d'Investigació Biomèdica August Pí i Sunyer, Hospital Universitari Arnau de Vilanova (Lleida), IDIBELL Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, Institut Químic de Sarrià URL, Centro de Investigación Príncipe Felipe (Valencia).
El melanoma és un model adequat a on aplicar una medicina personalitzada a causa de la seva heterogeneïtat molecular. L’objectiu principal es desenvolupar nous algoritmes que condueixin a un pronòstic i tractament individualitzat. L’objectiu es durà a terme mitjançant tecnologies d’alt rendiment en mostres humanes.

Llegir més

NANO3BIO. NanoBioEngineering of BioInspired BioPolymers


PERIODO: 2013-2017
IP: Dr. Antoni Planas Sauter
www.nano3bio.eu

El proyecto Nano3Bio reúne en un consorcio a expertos de renombre internacional en el que participan 8 Universidades Europeas, 1 gran empresa y 14 PYMEs con el propósito de desarrollar sistemas de producción biotecnológica de quitosanos nanoformulados. Los quitosanos son polisacáridos derivados de quitina que varían según su grado de polimerización (DP), grado de acetilación (DA) y patrón de acetilación (PA),  y se encuentran entre los biopolímeros más versátiles y más prometedores, con excelentes propiedades físico - químicas y como materiales y con una amplia gama de funcionalidades biológicas. Sin embargo, su potencial económico está lejos de ser explotado debido a: i) problemas con la reproducibilidad de las actividades biológicas ya que los quitosanos disponibles hoy en día son mezclas pobremente definidas, y ii) la amenaza de contaminación por alergenos debido a su origen animal. 

Llegir més
Veure tots els projectes